Varietate puternic aromată care se însămânțează primăvara, vara și toamna.
Mararul este o planta rezistenta la frig, germineaza la temperaturi de + 3 grade Celsius. Se seamana la adancimea de 1-2 cm.
Semanat mecanizat sunt necesare 6 kg / ha; cand se seamana toamna se recomanda 10 kg /ha. Atfel se asigura o densitate de 800 - 1000 mii plante la ha.
Mararul este o planta anuala, cu perioada de vegetatie scurta 25-30 zile, iar pana la maturarea semintelor perioada este de 90 zile. Se practica culturi asociate cu alte plante legumicole: ridichi de luna, salata, spanac.
Dupa rasarire se recomanda o fertilizare cu ingrasaminte cu azot. Recomandam
Folur, un ingrasamant lichid pe baza de azot ureic, 1 L / ha.
Plantele prezintă un foliaj dens, de culoare verde închis, cu înălțime de 20 - 30 cm.
Frunzele se recolteaza prin taieri multiple, cand plantele au atins 10-15 cm. Tulpina se recolteaza prin taiere la baza dupa 10 - 12 saptamani de la semanat, cand plantele incep sa infloreasca sau cand incepe maturarea fructelor si se usuca la umbra.
Mararul Commun de la PPZ este recomandat pentru consum în stare proaspătă și păstrare (uscat sau congelat).
Bune premergatoare pentru cultura mararului in camp sunt culturile prasitoare, leguminoasele, cerealale paioase.