Ardei

Ardeiul este una dintre cele mai consumate legume din țara noastră și o cultură de interes pentru fermieri. Aflăm împreună secretele producțiilor de calitate.
Exista nouă forme de bază ale fructelor de ardei: aplatizat, rotund, sub formă de inimă, pătrat, dreptunghiular, trapezoidal, triunghiular, îngust triunghiular și în formă de corn. Mărimea fructelor variază de la câţiva centimetri și câteva grame până la 20-25 cm în lungime, respectiv 250-300 de grame. Suprafaţa fructelor este lucioasă, netedă sau uşor muchiată (lobată), cu trei până la 5-7 muchii rotunjite.

În România se cultivă următoarele grupe horticole de ardei:

 

  • Ardeiul gras - are fructe mari, dulci, în formă de prismă, trunchi de piramidă, inimă.
  • Ardeiul gogoşar - fructe mari, dulci, rotunde, puternic turtite, cu suprafaţa mai mult sau mai puţin lobată.
  • Ardeiul lung - fructe mari, dulci, cu pulpa mai subţire decât la formele anterioare, de formă conică, alungită, uneori aplatizată, drepte sau curbate.
  • Ardeiul iute - fructe mici, iuţi, cu pulpa subţire, de formă conică-alungită sau sferică.
  • Ardeiul de boia - fructe asemănătoare ardeiului lung sau iute, cu gust dulce sau iute, cu o mare concentraţie în pigmenţi coloranţi.

Afiseaza: 1-24 din 77 produse

 Filtre

Contacteaza-ne!

Nu gasesti ce cauti?  Poti sa ne scrii un mesaj in formularul de mai jos, sa ne lasi un mesaj pe Whatsapp sau sa ne suni in intervalul orar 8-17. 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!