Fasole

Fasolea de gradina (Phasseolus vulgaris) se cultiva pentru pastaile tinere, inainte de formarea semintelor, dar si pentru boabe, pentru consumul in stare proaspata sau pentru industrializare. Continutul in elemente nutritive justifica raspandirea acestei specii. 
Fasolea de gradina este o planta anuala, erbacee, termofila (iubeste caldura solara). Prezinta doua varietati, nanus - cu crestere determinata (oloaga, pitica) si vulgaris - plante cu crestere nedeterminata. Plantele de fasole de gradina au o vegetatie scurta, ceea ce permite utilizarea drept cultura anterioara sau succesiva culturilor de legume. 
Fasolea de gradina este foarte buna premergatoare pentru alte plante legumicole pentru ca lasa terenul neimburuienat si mai bogat in azot. O cultura de azot fixeaza intre 50 - 300 kg de azot / hectar,  echivalent cu aplicarea a 10-20 t/ha gunoi de grajd. 

Afiseaza: 1-24 din 32 produse

 Filtre

Contacteaza-ne!

Nu gasesti ce cauti?  Poti sa ne scrii un mesaj in formularul de mai jos, sa ne lasi un mesaj pe Whatsapp sau sa ne suni in intervalul orar 8-17. 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!