In perioada sarbatorilor pascale ortodoxe programul nostru este inchis. Comenzile plasate incepand cu data de 3 mai pana in 6 mai voi fi procesate incepand cu data de 7 mai.

Cum sa alegem hrana cainelui?

Cum sa alegem hrana cainelui?
Câinele dumneavoastră trebuie să mănânce zilnic o dietă completă și echilibrată, cu un echilibru atent de vitamine și minerale, ingrediente naturale și fără adaos de arome, culori sau gusturi. În acest fel, prietenul tău loial rămâne sănătos. Dar cum alegi hrana potrivită pentru câinele tău? Asta depinde de câțiva factori.

In functie de varsta
Cățeii au nevoie de mai multe calorii decât câinii mai în vârstă pentru o creștere și dezvoltare corespunzătoare. În mod ideal, aceste calorii provin în principal din proteine și grăsimi. Hrana pentru câini pentru căței oferă aceste substanțe în proporția potrivită. În plus, hrana poate conține kril și vitamine suplimentare, pentru o creștere optimă. Condroitina și glucozamina stimulează creșterea articulațiilor.

La ce vârstă poate trece treptat cățelul dumneavoastră la hrana pentru câini adulți? Aceasta depinde de mărimea rasei. Rasele mici se maturizează la 10 luni, cele mijlocii la un an, cele mari la 18 luni și cele foarte mari la 2 ani. Mărimea rasei depinde de înălțimea la greabăn (cel mai înalt punct al spatelui, în spatele gâtului) și de greutatea unui câine adult mediu: mic (<30 cm, <10 kg), mediu (30-50 cm, 10-25 kg), mare (45-60 cm , 25-45 kg) sau foarte mare (> 60 cm,> 45 kg).

Hrana pentru câini cu vârsta cuprinsă între un an și șapte ani poate include antioxidanți și vitamine care stimulează sistemul imunitar, precum și aceeași condroitină și glucozamină. Acestea din urmă se pot găsi și în hrana pentru câini mai mari de șapte ani. Hrana respectivă pentru câini poate conține și taurină, pentru inimă.

Indiferent de vârsta câinelui, hrana pentru câini conține multe proteine animale dintr-o singură sursă de proteine, pentru o bună digestie și consistență a scaunului, și nu conține gluten, în cazul în care câinele dumneavoastră are alergii și/sau intoleranțe.

De la lapte la hrana pentru caini 
Cățeilor foarte tineri, care trec de la laptele matern la hrana solidă pentru câini, li se poate da un impuls. Un terci ușor digerabil este pasul intermediar ideal pentru căței.
Hrana uscată este igienică și sănătoasă. În plus, mâncarea nu se strică repede, datorită conținutului scăzut de umiditate (10%). Dar cel mai mare avantaj al hranei uscate este că aceasta conține toate ingredientele de care are nevoie un câine, în proporțiile potrivite.

Atentie la portia de hrana
Hrana pentru câinii supraponderali de talie mică sau (medie) mare conține mai multe fibre, ceea ce le dă mai repede senzația de sațietate. Câinii de talie mică sau (medie) mare cu probleme digestive beneficiază de o dietă fără gluten cu adaos de probiotice, pentru a îmbunătăți flora intestinală. Iar câinilor de talie mică sau (medie) mare cu o blană ternă sau piele uscată li se poate da hrană pentru câini cu un plus de ulei de somon.

Iti va spune el ce prefera
Câinii au mai puține papile gustative decât oamenii, dar totuși au preferințele lor culinare. Pui? Somon? Miel? Indiferent de aroma pe care o preferă câinele tău, vei găsi fără îndoială hrana pentru câini pe care prietenul tău cu patru picioare adoră să o înghită.

Suport clienti 8.30 - 17.00

0376448160 comenzi@agrocenter.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!