In perioada sarbatorilor pascale ortodoxe programul nostru este inchis. Comenzile plasate incepand cu data de 3 mai pana in 6 mai voi fi procesate incepand cu data de 7 mai.

Cum alegem hrana pentru pisici?

Cum alegem hrana pentru pisici?
"Mâncarea pentru pisici" se află în capul listei de cumpărături pentru că pisicuța ta nu va fi fericită dacă o vei uita. Dar iată-vă în magazinul de animale de companie. Junior. Sterilizat. De interior. Numeroasele opțiuni de hrană pentru pisici vă fac să vă învârtiți capul? Ne-am prins. Puteți obține sfaturi solide despre ce hrană este mai bine să alegeți de la specialistul din magazin și, bineînțeles, de la noi, mai jos.
Pisicile diferite au nevoi nutriționale diferite. Aceste nevoi depind de vârstă, de perioada anului, de sex și dacă au fost sau nu sterilizate sau nu ... O hrană bună pentru pisici oferă pisicii dumneavoastră nutrienții potriviți la momentul potrivit, în proporția potrivită.

Te intrebi ce ar fi bine sa contina hrana pentru pisici? 
Nutrienții sunt substanțe care sunt esențiale pentru creșterea, dezvoltarea și consolidarea ulterioară a tuturor organismelor. Plantele obțin nutrienți din aer și din sol. Pentru aceasta, animalele au nevoie de hrană. Iar hrana conține șase nutrienți esențiali:

Proteinele, grăsimile și carbohidrații oferă animalelor energia de care au nevoie pentru a trăi. Proteinele sunt componente esențiale pentru producerea de anticorpi, enzime și hormoni și pentru menținerea unui bun echilibru al pH-ului. Proteinele sunt principala sursă de energie pentru pisica dumneavoastră. De aceea, tovarășul dumneavoastră care toarce are nevoie de multe dintre ele. Grăsimile furnizează, de asemenea, unele elemente esențiale pentru construirea corpului. Iar carbohidrații sunt sursa de zahăr de unde pisica ta își ia zahărul.

Vitaminele și mineralele: pisica dumneavoastră nu le poate produce singură, așa că trebuie să le obțină din alimentație. Vitaminele și mineralele trebuie să fie perfect echilibrate, pentru ca organismul pisicii dumneavoastră să continue să funcționeze corect.

Apa este, de asemenea, un nutrient, iar animalele nu pot trăi fără ea. Pisicile nu sunt mari băutoare prin natura lor. Prin urmare, ar trebui să le încurajați ocazional să bea, mai ales dacă mănâncă hrană uscată pentru pisici.

Cum alegem hrana pisicilor in functie de varsta
Aveți un pisoi tânăr și drăguț? Atunci prietenul tău jucăuș și pufos trebuie să crească mult și, prin urmare, are nevoie de calorii suplimentare. În același timp, pisicuțele au o nevoie mai mare de vitamine, minerale și aminoacizi importanți (și mai multe proteine în general) decât pisicile mature. Prin urmare, pisicuțele care mănâncă doar hrană pentru pisici adulte riscă să nu primească suficiente substanțe nutritive.

Nu este o alegere mai simplă atunci să hrăniți pisicile cu hrană pentru pisoi atunci când sunt adulți? Nu, în principal din cauza conținutului mai mare de calorii. Ca urmare, pisica dumneavoastră adultă poate deveni o pisică grasă, în sensul propriu, o problemă cu care se confruntă multe pisici. Iar odată ce kilogramele în plus sunt acolo, este foarte greu să scapi de ele! Mai bine să preveniți ca pisica dumneavoastră să arate ca pisica care a primit crema (cu adevărat) decât să trebuiască să vă ajutați pisica să reducă hrana pentru pisici.

În plus, și pisicile mai în vârstă au nevoie de o dietă adaptată, deoarece vârsta poate veni cu tot felul de afecțiuni. De exemplu, multe pisici suferă de diabet, adesea cauzat de obezitate. Dieta este crucială pentru tratarea bolilor pisicii tale dulci.

Pisicile sterilizate sau castrate au nevoi speciale de hranire?
Pisicile sterilizate și castrate sunt mai înfometate din cauza unui echilibru hormonal modificat. Cu alte cuvinte, dacă le dați hrană obișnuită pentru pisici, ele mănâncă mai mult, iar hrana conține prea multă energie, ceea ce crește riscul de obezitate.

Prin urmare, hrana specializată pentru pisici este, de asemenea, cea mai bună alegere pentru pisicile sterilizate și castrate. Aceasta conține mai puține grăsimi și mai multe fibre, astfel încât pisica dumneavoastră se simte sătulă mai repede. De aceea, dați-i și pisicii dumneavoastră de interior hrană adaptată. Probabil că aceasta se mișcă mai puțin, trage mai multe pui de somn de pisică și, prin urmare, arde mai puține calorii.

 

Suport clienti 8.30 - 17.00

0376448160 comenzi@agrocenter.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!