Ce rol au aminoacizii în dezvoltarea plantelor?

Ce rol au aminoacizii în dezvoltarea plantelor?
Pentru creștere și dezvoltare plantele folosesc resursele din sol, sub forma elementelor de bază N, P, K, microelemente, aer, apă și lumina solară. Din aceste elemente plantele își sintetizează proteinele, proces fundamental în care sunt implicați aproximativ 20 de aminoacizi. 
Acești aminoacizi au roluri diverse: 
- sintetiza proteinelor - proteinele au funcția de structură (intră în structura plantei), funcție metabolică - enzime, și funcție de depozit - se creează un stoc de aminoacizi pe care planta îi folosește la nevoie;
- rezistența la perioadele de stres - ne referim la perioadele de secetă, îngheț, umiditate excesivă, temperaturi foarte ridicate. În aceste situații se produc blocaje ale metabolismului plantei, adică stoparea creșterii vegetative, implicit producție agricolă mai mică;
- în sinteza clorofilei, în procesul de fotosinteză, intervin doi aminoacizi importanți. Ei ajută la creșterea clorofilei și implicit la un proces de fotosinteză susținut, rezultând culturi mai verzi, capabile să ajungă la maturitate; 
- la nivelul stomatelor frunzelor aminoacizii prin acțiunea lor favorizează deschiderea stomatelor, necesare fotosintezei și transpirației plantelor;
- ajută la absorbția și transportul microelementelor din sol
- au rol important în sinteza de flori, fertilizarea polenului, viabilitatea organelor de reproducere a plantelor, înflorire și fructificare
- aminoacizii influențează ramificarea și creșterea rădăcinilor, sunt responsabili de inițierea relației plantei cu microorganismele din sol
- ajută la echilibrul hidric și creșterea rezistenței la condițiile climatice nefavorabile, asigură o mai bună și rapidă  maturare a fructelor. 

Delfan Plus este un biostimulator uşor şi rapid asimilabil, care conţine un amestec bine proporţionat de 17 aminoacizi esenţiali L-α activi fiziologic şi funcţionali, rezultaţi din hidroliza proteinelor. Delfan Plus este un produs ecologic, formulat cu biomolecule organice de origine naturală. 
Substanța activă conține: 
Aminoacizi liberi: 28,8% w/v, 
Azot organic: 6,4% w/v, 
Carbon organic: 27,6% w/v



 
Utilizare/Culturi      
  Cultură Doză Momentul aplicării
APLICARE Cereale 1-2 L/ha Se aplică toamna la începutul înfrăţirii, la reluarea vegetaţiei în primăvară (eventual odată cu erbicidarea) și până la începutul inspicării.
FOLIARĂ Porumb, floarea soarelui 1-2 L/ha Începând cu stadiul de 4 frunze, eventual în combinaţie cu erbicidele pentru a crește eficacitatea acestora şi a reduce stresul.
  Cartofi, ceapă 2-3 L/ha 3 aplicări, la intervale de 10-14 zile după răsărire.
  Rapiţă 1-2 L/ha Toamna, în faza de rozetă (6-8 frunze), pentru creșterea rezistenţei la îngheţ și primăvară, de la începutul alungirii tijei până la apariţia bobocilor florali.
  Culturi horticole 1-2 L/ha per aplicare 2-3 aplicări, la intervale de 10-14 zile.
  Pomi fructiferi (excepţie prun) 1-2 L/ha 2-3 aplicări înainte de înflorire şi 3-5 aplicări în timpul dezvoltării fructului. O doză generală de 1 L/ha
  este recomandată pentru a îmbunătăţi eficienţa tratamentelor cu pesticide sau fertilizanţi foliari. Este recomandabil a se folosi un volum minim de 150 L de apă/ha.
APLICARE Toate culturile doză totală 10-20 L/ha Este recomandată o doză de 2-3 L/ha per aplicare. Efectuaţi tratamente periodice pe parcursul întregului ciclu de vegetaţie în concordanţă cu nevoile culturii.
LA SOL



 

Suport clienti 8.30 - 17.00

0376448160 comenzi@agrocenter.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!