Seminte de grau de toamna Glosa C1 40 kg

Soi precoce, rezistent la iernare, la cadere, arsita si seceta, cu rezistenta buna la incoltirea in spic. Soiul glosa are rezistenta medie la rugina bruna, este rezistent la fainare si la rugina galbena. Samanta este tratata cu fungicid. Samanta este Categoria C1. 

Pentru persoane juridice platitoare de TVA  se aplica taxare inversa a TVA ( cota 0%). 

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Alege varianta - Ambalaj: 40 kg


Cod Produs: GLOSA1C40 Ai nevoie de ajutor? 0376448160
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Soiul de grau GLOSA a fost obtinut la INCDA Fundulea din combinatia hibrida complexa Delabrad”S”/Dor”S”//Bucur, prin selectie individuala in urma homozigotarii rapide prin sistemul Zea.


Caracteristicile graului GLOSA, INCDA FUNDULEA

Soiul Glosa are tufa plantei semierecta, in faza de infratire. Frunza stindard are portul semiaplecat dupa faza de inflorit, iar limbul si teaca au o cerozitate slaba in a doua parte a perioadei de umplere a boabelor.
Inaltimea medie a plantei este de 85-95 cm, fiind asemanatoare sau usor superioara celei a soiurilor Flamura 85 si Fundulea 4.

Spicul este alb, aristat, de forma cilindrica si are o densitate medie.

Boabele sunt de marime mijlocie, de forma alungita, au culoarea rosie si, in conditii normale de cultura, au masa a 1000 de boabe de 42-43 g si masa hectolitrica de 76-79 kg/hl.
Continutul de proteina in bob : 10.1 - 15.9 %
Continutul de gluten: 25 - 25 %. 

Se recomanda o densitate de semanare de 220 - 250 kg samanta / ha. 
Soiul Glosa este un soi precoce, asemanator sau putin mai precoce decat soiul Flamura 85. Are rezistenta buna la cadere, este rezistent la iernare si la seceta si arsita si are o rezistenta buna la incoltirea in spic. Soiul Glosa are rezistenta mijlocie la rugina bruna si este rezistent la fainare si la actualele rase de rugina galbena.

Potentialul genetic de productie este de 5 - 8 tone / ha. 
Soiul Glosa a depasit cu 13% productia soiului martor Flamura 85, in testarile multianuale in statiunile din reteaua ASAS. Sporul de productie s-a datorat, in principal, capacitatii sale de a forma lanuri mai dese.


Soiul Glosa se caracterizeaza prin gluten tare, avand un indice de sedimentare asemanator soiurilor Dropia si Flamura 85, dar net superior soiului Fundulea 4. Continutul de proteine si volumul painii au fost, in medie, asemanatoare cu cele ale soiului Flamura 85.

Soiul Glosa s-a extins rapid in cultura, fiind recomandat cu precadere pentru zonele de sud, de vest si de est ale tarii. De asemenea, soiul Glosa a avut o comportare buna si in experimentarile internationale, fiind in prezent inregistrat si in Ungaria sub denumirea de Khungloria.
Vezi mai mult

Maturitate: Timpurii

Densitate:

Culoare:

Conținut de proteina: 15 %

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!