Pachet tratamente grau 20 hectare - Delmetros, Helmstar, Zizan

Un pachet pentru 20 hectare contine : Insecticid Delmetros 1L 1buc, Erbicid Helmstar 100gr 4 buc, Fungicid Zizan 5L 1 buc.

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Cod Produs: PGDHZT22 Ai nevoie de ajutor? 0376448160
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Pachetul contine: 
 - Insecticid Delmetros 100SC 1L - 1 bucata - insecticid piretroid pentru combaterea unor dăunători din culturile de rapiţă de toamnă, grâu de toamnă, orz de primăvară, cartof, varză pentru căpățână
- Erbicid Helmstar 75 WG 100gr - 4 bucati - erbicid selectiv sub forma de granule dispersabile in apa, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunza lata, la culturile de cereale paioase (grau, orz).
- Fungicid Zizan 500SC 5L - 2 bucati - fungicid sistemic cu acţiune preventivă şi curativă pentru culturile de Grâu, Triticale, Secară și Orz.

Insecticid Delmetros 100SC 1L
Insecticidul Delmetros 100 SC, este un insecticid piretroid pentru combaterea unor dăunători din culturile de rapiţă, grâu, orz, cartof, varză.
Substanta activa: deltametrina 100g/l
Formulare: solutie concentrata
Cuvant de avertizare: Pericol
Certificat omologare:  499PC/14.03.2019

Mode de actiune:
Delmetros 100 SC acționează prin contact și ingestie asupra insectelor dăunătoare, atât în stadiul de larvă cât și de adult. Deltametrina este un piretroid de sinteză ce paralizează sistemul nervos al insectei și prezintă un efect de doborire rapidă (șoc) a insectelor, având în același timp efect repelent și efect antihrănire, prin această protejind plantele tratate.

Recomandari de utilizare:

Se aplică prin stropiri în timpul perioadei de vegetaţie. In zilele mai călduroase stropirea trebuie efectuată în a doua jumătate a zilei, spre seară. Precipitaţiile survenite într-un interval mai scurt de 6 ore de la aplicarea tratamentului reduc eficacitatea insecticidului. Produsul actionează cel mai eficient la o temperatură sub 20°C.

In cazul combaterii dăunătorilor (in special a celor dotaţi cu un aparat bucal adaptat pentru inţepat si supt), efectuaţi tratamentul temeinic, astfel încât toate părtile plantei să fie acoperite cu soluţie. In cazul tratării plantelor acoperite cu pruină, in soluţie se recomandă adăugarea unui agent de umectare.

In timpul aplicării produsului evitaţi:
• aplicarea produsului pe culturile limitrofe
• suprapunerea produsului pe benzile de aplicare a produsului portiunile învecinate

Asiguraţi-vă că echipamentul de stropit este curat şi în bună stare de funcţionare. Înaintea utilizării este necesară calibrarea echipamentului pentru asigurarea uniformităţii (volum şi presiune adecvată). Tumaţi cantitatea necesară de produs în rezervorul maşinii pe jumătate umplut cu apă, cu agitatorul acţionând până când produsul este complet dispersat.

Recipientul se clăteşte foarte bine de trei ori cu apă, iar apa rezultată se adaugă în rezervor. Continuaţi agitarea în timp ce se umple rezervorul cu apă. Se continuă agitarea soluţiei pe tot parcursul stropirii.

Preparaţi numai cantitatea de soluţie necesară pentru stropirea curentă. Folosiţi soluţia imediat după preparare. Controlaţi periodic starea echipamentului de stropit. Se amestecă numai conform recomandărilor etichetei şi ale specialistului.

Compatibilitate
Înainte de orice amestec, pentru a evita eventuale incompatibilităţi ce pot apărea între substanţele de amestec, se va consulta tabelul cu compatibilităţi şi se va efectua întotdeauna un test de compatibilitate înainte de aplicare pe cultura respectivă.

Omologări Insecticid DELMETROS 100 SC 

Grâu de toamnă
Daunător: Oulema melanopa (Gândacul ovăzului)
Doză: 0,05 l/ha
Număr maxim de aplicări: 1
Perioada de pauză: 30 zile
Momentul aplicării: BBCH 49-79 (Produsul se utilizează de la începutul eclozării larvelor, de la sfârșitul fazei de burduf până la sfârșitul fazei de maturitate în lapte)
Volumul de apă: 200 – 400 l/ha

Orz de primăvară
Daunător: Oulema melanopa (Gândacul ovăzului)
Doză: 0,05 l/ha
Număr maxim de aplicări: 1
Perioada de pauză: 30 zile
Momentul aplicării: BBCH 45-75 (Produsul se utilizează de la începutul eclozării larvelor, de faza finală a alungirii tecii frunzei stindard până la faza completă de maturitate în lapte)
Volumul de apă: 200 – 400 l/ha

Cartof
Daunător: Leptinotarsa decemlineata (Larvele gândacului de Colorado), Pieris brassicae (Fluturele alb al verzei)
Doză: 0,05 l/ha
Număr maxim de aplicări: 1
Perioada de pauză: 7 zile
Momentul aplicării: BBCH 51-65 (Produsul se utilizează după apariția dăunătorului, de la începutul fazei înfloririi (primii boboci de flori singulari vizibili) până la faza de deschidere a jumătate din florile primei inflorescențe)
Volumul de apă: 200 – 400 l/ha

Rapiță de toamnă
Daunător: Meligethes aeneus (Gândacul lucios al rapiţei ), Psylliodeschrysocephala (Puricele cruciferelor), Delia brassicae (Musca verzei)
Doză: 0,05 l/ha
Număr maxim de aplicări: 1
Perioada de pauză: 45 zile
Momentul aplicării: BBCH 12-15 (Utilizați produsul în toamnă, după apariția dăunătorilor pe plantele tinere sau când observați primeele daune din faza de două frunze până la faza de cinci frunze adevărate)
Volumul de apă: 200 – 400 l/ha

Varză pentru căpățână
Daunător: Pieris napi (Albilița), Brevicorinae brassicae (Păduchele cenușiu al verzei), Mamestra brassicae (Buha verzei), Delia brassicae (Musca verzei)
Doză: 0,05 l/ha
Număr maxim de aplicări: 1
Momentul aplicării: BBCH 41-49
Volumul de apă: 300 – 600 l/ha


 

4 x Erbicid Helmstar 75WG 100 grame
Erbicid selectiv sub forma de granule dispersabile in apa, pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunza lata, la culturile de cereale paioase (grau, orz).
Substanta activa; tribenuron metil 75%
Formulare: WG - granule dispersabile in apa
Certificat de omologare: 2596/14.12.2005

Mod de actiune
Erbicidul Helmstar 75 WG este un erbicid eficient in doze mici de aplicare. Ingredientul activ este absorbit mai intai prin frunzele plantelor, inhiband rapid cresterea buruienilor sensibile. Dupa 1-3 saptamani de la aplicare, frunzele buruienilor sensibile au un aspect clorotic si se ajunge in final la moartea buruienilor.
Helmstar 75 WG are viata reziduala scurta in sol si nu are nici un efect asupra recoltei. Conditiile de vreme calda si umeda maresc eficienta, in timp ce conditiile de vreme rece si uscata micsoreaza influenta produsului.

Mod de utilizare
Se aplica primavara postemergent, inainte de aparitia frunzelor tipice la cereale. Cel mai indicat moment de aplicare este in timpul cresterii buruienilor, dupa aparitia primelor 2 frunze, iar pentru Cirsium arvense si Helianthus annuus cand ating inaltimea de 10-15 cm.
Se folosesc 100 pana la 400 l de apa la hectar. Se va aplica dispersia pe culturile vecine. In acest sens, nu se va aplica atunci cand bate vantul. Deasemenea, nu se va aplica atunci cand se prevad ploi in urmatoarele 3 ore, intrucat acestea ar putea reduce eficienta produsului. 
Helmstar 75 WG va fi folosit o data pe sezon, intr-o doza care sa nu depaseasca 20 g/ha. 

Pregatirea solutiei:
Se va umple jumatate de pulverizator cu apa, se adauga cantitatea necesara de Helmstar 75WG, apoi se umple pulverizatorul cu apa, agitand amestecul. Se continua agitarea in timpul operatiunii de pulverizare, pentru a mentine produsul in suspensie.
In cazul unui amestec, se dizolva mai intai Helmstar 75 WG si apoi se adauga celalalt produs in pulverizator. La amestecarea produsului se recomanda efectuarea unui test, pe o zona mica, inainte de aplicarea generala pe camp. 

Rotatia culturilor
Graul si orzul (orzoaica) pot fi replantate oricand, dupa aplicarea produsului. Sfecla de zahar si rapita pot fi plantate la 60 de zile, iar orice alte culturi la 45 de zile de la aplicarea Helmstar 75 WG.

Compatibilitate 
Produsul este compatibil cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor foliare. A nu se folosi impreuna cu malation, intrucat se va deteriora recolta. Pe timp de seceta, amestecurile cu insecticide fosfato-organice pot produce ingalbenirea temporara a culturii. Nu se va utiliza produsul in solutii lichide de ingrasaminte, cu un pH mai mic de 3.

Omologari erbicid Helmstar 75 WG

Grau
Momentul aplicarii: la infratire - formarea primului internod, buruieni dicotiledonate 2 - 4 frunze)
Buruieni combatute: buruieni dicotiledonate (exceptie Convolvulus, Geranium, Viola)
Doza: 15-20 g/ha postemergent

Orz
Momentul aplicarii: la infratire - formarea primului internod
Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale si perene (Convolvulus, Geranium, Viola)
Doza: 10-15 g/ha postemergent (in functie de gradul de infestare)

Spectru de combatere

Buruieni dicotiledonate anuale:
• Agrostemma githago (neghina)
• Anthemis spp. (musetel de camp)
• Bifora radians (buruiana pucioasa)

• Brassica Nigra (mustar negru)
• Capsella bursa pastoris (traista ciobanului)
• Chenopdium spp (loboda salbatica)

• Chrysanthemum segetum (vetricea)
• Cirsium arvense (palamida)
• Diplotaxis spp (puturoasa)

• Galeopsis tetrahit (lungurica)
• Galium aparine (turita)
• Helianthus annuus (floarea soarelui samulastra)

• Lactuca serriola (salata salbatica)
• Lamium spp (urzica)
• Matricaria spp. (musetel salbatic)

• Papaver rhoeas (mac)
• Polygonum spp (iarba rosie)
• Ranunculus spp (piciorul cocosului)

• Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica)
• Silene conica (Pansele)
• Sinapis arvensis (mustar salbatic)

• Sisymbrium spp. spp. (brincuta, galbenea)
• Spergula arvensis (hrana vacii)
• Stellaria media (rocoina)

• Thlaspi arvense (pungulita)
• Viola spp. (trei frati patati)


Buruieni rezistente:
• Convolvulus arvensis (volbura)
• Fumaria officinalis (fumarita)
 

2 x Fungicid Zizan 500 SC 5 L
Zizan 500 SC este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor din culturile de cereale paioase de toamna si de primavara. 
Conţinut în substanţă activă: 500 g/l tebuconazol

Formulare: Suspensie concentrată (SC)

Proprietăţi fizico-chimice: Zizan 500 SC conţine 500 g/l tebuconazol şi se prezintă sub formă de lichid omogen, albicios, cu miros caracteristic.

Mod de acţiune:
Zizan 500 SC este un fungicid sistemic cu acţiune preventivă şi curativă. La scurt timp după tratament, substanţa activă tebuconazol pătrunde în părţile aeriene şi este distribuită acropetal în interiorul ţesuturilor, unde blochează extinderea ciupercii prin inhibarea procesului de sinteză a ergosterolilor. Acest mod de activitate dă posibilitatea produsului de a acţiona preventiv, curativ şi în unele situaţii chiar eradicativ în mod foarte eficient împotriva ciupercilor patogene.

Mod de utilizare: Produsul trebuie utilizat preventiv sau imediat după observarea primelor simptome de boală, momentul optim de aplicare fiind după înfrăţire (conform indicaţiilor din tabel).
În caz de risc crescut al infecţiilor cu agenţi patogeni se va aplica un tratament de Zizan 500 SC la doza de 0,4 I/ha în amestec cu Dafne 250 EC în doza de 0,3 I/ha. 
Aplicarea tratamentului se va face când temperatura aerului este peste 12°C
Volumul de apă: 200 – 300 l/ha
Număr maxim de tratamente pe an: 2

Intervalul între tratamente: 21 zile
Fisa tehica este disponibila aici: Fisa tehnica Zizan 500 SC
În România produsul este omologat la următoarele doze și culturi:
CULTURA AGENTUL DE DĂUNARE
DOZA (l/kg/ha)
Grâu de toamnă
Erysiphe graminis (făinarea grâului)
0,5 l/ha
Puccinia recondita (rugina brună)
0,4 l/ha Zizan 500 SC + 0,3 l/ha Dafne 250 EC
Septoria tritici (Mycosphaerella
0,25 l/ha Zizan 500 SC + 0,5 l/ha Propico 250 EC / Weto  250 EC
graminicola) (septorioza) Septoria nodorum
1 tratament: BBCH 33-59
(syn. Phaeosphaeria nodorum) (Apariţia celui de-al 3-lea internod – sfârşitul înspicării)
(septorioza tulpinilor şi spicelor)
2 tratamente:
 
A: BBCH 33-41 (Apariţia celui de-al 3-lea internod –apariția frunzei stindard)
B:BBCH 49-59 (primele spiculeţe vizibile – sfârşitul înspicării)
Utilizarea în amestec:
cel târziu BBCH 55 (50 % din inflorescenţe vizibile
Triticale de toamnă
Erysiphe graminis (făinarea cerealelor)
0,5 l/ha
Puccinia recondita (rugina brună)
0,25 l/ha Zizan 500 SC + 0,5 l/ha Propico 250 EC / Weto 250 EC
Septoria nodorum (syn. Phaeosphaeria
1 tratament: BBCH 34-57
nodorum) (septorioza tulpinilor şi spicelor) (Apariţia celui de-al 4-lea internod -70% din inflorescenţe vizibile)
 
2 tratamente:
 
A: BBCH 34-41 (Apariţia celui de-al 4-lea internod – Apariţia frunzei stindard)
 
B:BBCH 49-57 (Apariţia frunzei stindard – 70% din inflorescenţe vizibile)
 
Utilizarea în amestec:
  cel târziu BBCH 55 (50 % din inflorescenţe vizibile)
Secară de toamnă
Erysiphe graminis
0,5 l/ha
(făinarea cerealelor)
0,25 l/ha Zizan 500 SC+ 0,5 l/ha Propico 250 EC / Weto 250 EC
Puccinia recondita
1 tratament: BBCH 33-59
(rugina brună)
(Apariţia celui de-al 3-lea internod – sfârşitul înspicării)
 
2 tratamente:
 
A: BBCH 33-41 (Apariţia celui de-al 3-lea internod – apariția frunzei stindard)
 
B:BBCH 51-59 (Începutul înspicării – sfârşitul înspicării)
 
Utilizarea în amestec:
  cel târziu BBCH 55 (50 % din inflorescenţe vizibile)
Orz de primăvară
Erysiphe graminis (făinarea cerealelor)
0,5 l/ha
Pyrenophora teres (pătarea reticulară a
0,25 l/ha Zizan 500 SC+0,5 l/ha Propico 250 EC / Weto 250 EC
frunzelor de orz)
1 tratament: BBCH 33-56
Puccinia hordei (rugina brună) (Apariţia celui de-al 3-lea internod – 60% din inflorescenţe vizibile)
 
2 tratamente:
 
A: BBCH 33-41 (Apariţia celui de-al 3-lea internod – apariţia frunzei stindard)
 
B:BBCH 49-56 (primele spiculeţe vizibile – 60% din inflorescenţe vizibile)
 
Utilizarea în amestec:
 
cel târziu BBCH 54 (40% din inflorescenţe vizibile)
Vezi mai mult

Cultura: Grau


Insecticid Delmetros 100SC 1L

Fitosanitare BIO: Nu

Cultura: Varza,Rapita,Grau,Orz,Cartof

Substanta Activa: Deltametrin


4 x Erbicid Helmstar 75WG 100 grame

Fitosanitare BIO: Nu

Cultura: Grau,Orz

Daunatori: Volbura,Urzica,Buruieni dicotiledonate anuale,salata salbatica,iarba rosie,piciorul cocosului,neghina,buruiana pucioasa,mustar negru,vetricea,puturoasa,floarea soarelui,mac,pansele,brancuta,hrana vacii,trei frati patati,fumarita,turita,musetel,lungurica,loboda salbatica,pungulita,rocoina,traista ciobanului,ridiche salbatica,mustar salbatic,palamida,Buruieni dicotiledonate perene

Substanta Activa: Tribenuron-metil

Tip actiune PPP: Sistemic

Tip_erbicid: Postemergent


2 x Fungicid Zizan 500 SC 5 L

Fitosanitare BIO: Nu

Cultura: Grau,Orz,Secara,Triticale

Daunatori: Septoria,Fainare grau,Rugina bruna,Fainarea cerealelor,Patarea reticulara,Rugina

Substanta Activa: Tebuconazol

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!