Tradecorp International Tradebor 1 L

40,00 RON
Stimulatorul proceselor de înflorire şi fructificare. Certificat Bio conform Regulamentului CE 834/2007, 889/2008

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Alege varianta - Ambalaj:
La comanda

Durata de livrare: 1-2 zile

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: TRADEBOR1L Ai nevoie de ajutor? 0376448160
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Tradebor este un fertilizant foliar pe bază de bor complexat cu etanolamină, un element indispensabil în procesele metabolice din plante, el stimulând înflorirea şi fructificarea, participând la procesul de sinteză a peretelui celular, la transportul zaharurilor şi la metabolismul azotului.

Detalii tehnice TRADEBOR
Substanta activa: Bor (B) 15 % – sub formă de etanolamină
Concentrat solubil (SL)
Conform Regulamentului CE 834/2007, 889/2008Acţiune
Stimulează producţia de polen, îmbunătăţind fertilitatea. Intervine în metabolismul auxinelor şi participă la formarea acizilor ribonucleici.
Deoarece borul din Tradebor este sub formă de bor-etanolamina, oferă beneficiile acestui agent complex, intensificându-se astfel asimilarea borului şi stimulând mobilitatea micronutrienţilor din interiorul întregii plante.

Utilizare/Culturi
Tradebor este recomandat atât pentru culturile mari consumatoare de bor, cât şi pentru cele sensibile la carenţa acestui element. Astfel, culturile de sfeclă de zahăr, ţelină şi varză sunt foarte sensibile la carenţa de bor, de asemenea floarea-soarelui, rapiţă, pomi fructiferi (măr, păr) şi viţă de vie. Tradebor este un îngrăşământ lichid, care poate fi aplicat foliar şi la sol.
Întrucât borul are o mobilitate foarte scăzută în plantă, în cazul în care aplicarea se face foliar soluţia trebuie să acopere întreaga masă foliară.
 
Metoda de aplicare Cultură Doză Momentul aplicării
APLICARE FOLIARA Rapiţă 1-2 l/ha Toamna când plantele au 6–8 frunze şi 2 aplicări a câte 1 l/ha primăvara. Prima aplicare, după pornirea vegetaţiei, iar a doua înainte de înflorit.
Floarea-soarelui 1-2 l/ha Aplicat când plantele au un aparat foliar bine dezvoltat. Dacă este necesar se repetă aplicarea, cu o pauză de 10–14 zile.
Sfeclă de zahăr 1,5–3 l/ha Aplicat atunci când plantele au suficientă masă foliară. Dacă este necesar se repetă aplicarea, după o pauză de 10 –14 zile.
Lucernă 1–3 l/ha Aplicat când plantele au înălţimea de 10–15 cm, în două aplicări cu o pauză de 15 zile între tratamente.
Culturi horticole 1–2 l/ha La apariţia frunzelor şi înainte de înflorit. Tratamentele se aplică cu o pauză de 10–14 zile între ele. Dacă este necesar se repetă aplicarea, cu o pauză de 10–14 zile.
Căpşuni 1 l/ha La începutul înfloririi.
Pepeni 1–2 l/ha Aplicat la formarea vrejului şi după 14 zile de la primul tratament.
Plante leguminoase 1–2 l/ha Aplicat atunci când culturile au înălţimea de 10–15 cm.
Pomi fructiferi 1–2 l/ha Aplicat după deschiderea mugurilor înainte de înflorit şi după formarea fructelor.
Viţa de vie 1–1,5 l/ha Aplicat în timpul degajării ciorchinilor
2–3 l/ha în timpul coacerii
Flori şi culturi ornamentale 1-3 l/ha În timpul etapelor timpurii de vegetaţie şi înainte de înflorire.
Irigare prin picurare 2–4 l/ha Aplicat în funcţie de nevoile culturii.
LA SOL


Avantaje
Acţionează rapid ca urmare a creşterii gradului de asimilare şi de mobilitate a borului în plantă;
Eficienţă maximă în combaterea celor mai frecvente boli fiziologice cauzate de carenţe sau dezechilibre în asimilarea acestui micronutrient, de exemplu, “boala inimii” la sfeclă de zahăr şi alte crucifere;
Produs important pentru favorizarea proceselor de înflorire, polenizare şi dezvoltare a fructelor;
Rentabilitate sporită pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr, datorită creşterii conţinutului de zahăr din rădăcini;
Solubilitatea optimă face produsul uşor de utilizat;
Siguranţă maximă datorită absenţei fitotoxicităţii pentru culturi.

Compatibilitate
Produsul Tradebor este compatibil cu majoritatea insecticidelor şi fungicidelor omologate, dar pentru siguranţă se recomandă efectuarea unui test de compatibilitate.

Rolul borului în nutriţia plantelor
Dezvoltarea pereţilor celulari: Borul are importante roluri plastice şi constitutive, în formarea ţesuturilor şi a pereţilor celulari. În acelaşi timp facilitează absorbţia calciului şi menţine echilibrul nutritiv al plantei.

Circuitul zaharurilor: Prezenţa borului în plantă determină o creştere a cantităţilor de zaharuri transportate către ţesuturile tinere, în general şi către fructe în mod special. În acest fel se poate obţine, o recoltă de sfeclă de zahăr cu un conţinut mai mare de zahăr în rădăcini. În cazul leguminoaselor borul contribuie la dezvoltarea normală a nodozităţilor pe rădăcină.

Creşterea intensă a plantei: Ţesuturile meristematice, formate din celule care se multiplică rapid, contribuie la accelerarea proceselor de creştere. Astfel se dezvoltă rapid părţile plantei care au o creştere pronunţată cum sunt vârfurile rădăcinilor, frunzele noi şi mugurii.

Înflorirea şi fructificarea: Borul are un rol direct, determinant, în viabilitatea polenului şi germinarea lui. Are o influenţă pozitivă directă asupra proceselor de înflorire şi fructificare.

 
Vezi mai mult

Faza de fertilizare: Inaintea infloririi, Inflorire

Tip fertilizare: Foliara, Picurare

Ingrasaminte BIO: Da

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!