Italpollina Ingrasamant si fungicid Scudo

15,00 RON
Ingrasamant pe baza de aminoacizi vegetali 37% si cupru 9%, trateaza carentele de cupru (inegrirea varfului frunzelor, vestejirea frunzelor), creste rezistenta plantelor la mana si atacuri bacteriene.

Compozitie 

pH: 9.5
Cupru: 9%
Azotat organic: 2,9%
Materie organica: 39%
Aminoacizi vegetali: 37%

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Alege varianta - Ambalaj:
Stoc epuizat

Durata de livrare: 1

Cod Produs: SCUDO100 Ai nevoie de ajutor? 0376448160
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

SCUDO este o alternativa la zeama bordeleza si in acelasi timp este un ingrasamant lichid cu aminoacizi vegetali si chelat de cupru.


Compozitie 

pH: 9.5
Cupru: 9%
Azotat organic: 2,9%
Materie organica: 39%
Aminoacizi vegetali: 37%
Greutate specifica kg/litri: 0.012

SCUDO a fost realizat cu scopul de a preveni si trata carenta de cupru, de a creste rezistenta plantelor la boli fungice (mana) si bacterii.

Actiunea SCUDO este rapida si eficienta deoarece cuprul este legat de aminoacizii vegetali si de acidul gluconic.  Aceasta structura speciala il face usor asimilabil si mobil in interiorul plantei (actiune sistemica).

SCUDO, datorita prezentei acidului gluconic, a aminoacizilor vegetali si a altor molecule cu valoare biologica ridicata, ajuta plantele sa previna rapid stresul indus de dezechilibrul nutritiv si de conditiile de mediu nefavorabile. Prin continutul de cupru al produsului, fundamental pentru formarea clorofilei, are un rol prioritar in metabolismul carbohidratilor si al proteinelor. Cuprul din SCUDO este solubil si antibacterian.
Deficitul de cupru se observă in general printr-o necroza pe varful frunzelor, care devin negre si vestede. Simptomele sunt mai evidente in partile superioare ale plantelor si pot varia in functie de specii.
In cazul pomilor fructuferi, din cauza deficitului acestui element, frunzele se vestejesc si cad, in timp ce scoarta devine zgronturoasa si crapa, eliminand substante gumoase.

SCUDO este un ingrasamant premis in agricultura organica, conform reg. EC 834/2007.

 

Mod de aplicare


SCUDO este un ingrasamant lichid pentru tratamente foliare si este miscibil cu cele mai comune produse si ingrasaminte fitosanitare (cu exceptia celor care nu sunt compatibile cu produse pe baza de cupru).
In timpul verii aplicatile se fac in perioadele mai reci ale zilei (dimineata si seara), astfel incat sa se ofere conditi optime pentru penetrarea produsului in plante. Trebuie sa se renunte la aplicarile foliare, cand florile sunt vizibile (arboricultura, viticultura),  si atunci cand temperatura si radiatia solara sunt importante (evaporare rapida). Nu se aplica in conditi de frig (mai putin de 10 ° C) si umiditate.

Pomi si arbusti fructiferi
Utilizarea produselor cuprice este indispensabil asigurarii sanatatii si dezvoltarii armonioase acestor plante. In perioada de repaus a plantelor sunt necesare stropiri foliare cu SCUDO in luna octombrie ( doua stropiri la interval de 14 zile), 20ml/10 litri de apa si in luna februarie (doua stropiri la interval de 14 zile) cand temperatura este peste 10 grade Celsius, 20ml/10 litri de apa. Pentru cicatrizarea ranilor dupa taierea ramurilor sau dupa caderile de grindina se aplica un tratament foliar cu 20ml/10 litri de apa.

Cand pomii sunt in vegetatie pentru a asigura o crestere armonioasa si tratarea manei si bacteriozelor se fac tratamente foliare la interval de 14 zile cu 20 ml/ 10 litri apa.

Vita de vie
Tratamente foliare cu produse cuprice (SCUDO), este indispensabila culturii. Pentru cicatrizarea ranilor dupa taierea ramurilor sau dupa caderile de grindina, se aplica un tratament foliar cu 20ml/10 litri de apa. Toamna dupa caderea frunzelor (in luna octombrie) sunt necesare doua stropiri foliare la interval de 14 zile cu SCUDO. In vegetatie pentru a asigura o crestere armonioase si tratarea manei respectiv bacteriozelor se fac tratamente foliare la interval de 14 zile cu 20 ml/ 10 litri apa. In cazul unor perioade ploioase stropirile foliare cu SCUDO se fac la intervale mai mici.

Legumicultura
Se utilizeaza stropiri foliare preventiv (10ml/10 litri apa), sau curativ (20ml/10 litri apa) in toata perioada de vegetatie la interval de 14 zile  pentru a asigura o crestere armonioasa respectiv tratarea manei si bacteriozelor.
 

Despre Italpollina

Italpollina foloseste doar materie prima vegetala certificata, nemodificata genetic, fara metale grele (Crom, plumb, arsenic etc.) si fara alti contaminanti. Nu se folosesc niciodata reziduri de origine animala din reziduri rezultate din procese industriale. Toate substantele organice SCUDO sunt active din punct de vedere biologic. Folosind doar materiale organica, se garanteaza siguranta maxima din punct de vedere al sanatatii. Nu exista risc de contaminare cu BSE, Salmonella, Escherichia coli sau alti agenti patogeni.
Vezi mai mult

Faza de fertilizare: Repaos vegetativ, Combatere carente, Inaintea infloririi

Tip fertilizare: Foliara

Ingrasaminte BIO: Da

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!