Sulfatul de magneziu este un ingrasamant mineral solubil 100% in apa. Produs de inalta calitate, permite usor manipularea si prepararea solutiilor pentru utilizarea la irigare si in cultura hidroponica.
Compozitie
Oxid de magneziu (MgO) 16%
Sult (S) 32%
Mod de utilizare
Sulfatul de magneziu se utilizeaza la toate culturile horticole pentru corectarea carentei de magneziu in perioadele de consum mare a plantelor.
Se utilizeaza o concentratie de 0.2-0.4% (200-400 g/100 litri apa). Pentru utilizare, puneti pulberea in apa si agitand usor, veti obtine imediat o solutie limpede si fara reziduri.
Pentru mai multe informatii cu privire la doze si la metodele de aplicare, este bine sa consultati un program de fertilizare intocmit de specialisti functie de cultura si analiza solului.
Rolul magneziului în plante
Magneziul (Mg) este un element cheie în fotosinteză. Magneziul este atomul central al moleculei de clorofilă, fiecare moleculă conținând 6,7% magneziu.
Magneziul joacă un rol important în activarea enzimelor implicate în respirație, fotosinteză și sinteza acidului nucleic. Ajută în metabolismul fosfaților, servind ca purtător al compușilor fosfați prin intermediul plantei. Magneziul facilitează translocarea carbohidraților (zaharuri și amidonuri) și îmbunătățește producția de uleiuri și grăsimi.
În cazul plantelor care suferă de lipsa de magneziu frunzele mai vechi prezintă cloroză intre nervuri. Aceste frunze îngălbenite sau clorotice dezvoltă zone de țesut mort, iar marginile frunzelor se ondulează. Deoarece magneziul este mobil în plantă, frunzele inferioare sau mai bătrâne sunt întotdeauna afectate primele.
Rolul sulfului in plante
Sulful (S) este un element esențial în formarea proteinelor, enzimelor, vitaminelor și clorofilei în plante. Este crucial în dezvoltarea nodozităților și fixarea eficientă a azotului la leguminoase.
Sinteza proteinelor necesită cantități mari de sulf, în special în formarea uleiurilor din semințe. Sulful este un component al mai multor aminoacizi și vitamine găsite atât la plante cât și la animale. Astfel, sulful este un factor important în determinarea calității nutriționale a alimentelor.
Sulful este important și în fotosinteză și contribuie la rezistența la iernare a culturii.O fertilizare adecvată de sulf este foarte importantă, nu numai pentru culturile cu cerințe mari de sulf - cum ar fi leguminoasele (lucerna, trifoiul, soia etc.) și rapița - dar și pentru culturile cu necesități mari de azot (porumb, bumbac) , care fără sulf nu poate utilizarea corect azotul.
Plantele cu lipsă de sulf au frunzele de culoare verde pal. Simptomul se manifestă mai întâi de frunzele mai tinere. În cele din urmă, întreaga plantă poate avea un aspect galben-verde deschis.
Vezi mai mult
Informatii conformitate produs