Sursa bogata de azot si calciu, utilizat indeosebi pentru fertilizarea culturilor de legume: ardei, tomate, varza, conopida, salata, telina, dar si in pomicultura si floricultura.
Can-17 este un îngrășământ lichid utilizat ca sursă de azot și calciu pentru a preveni problemele cu putregaiul apical la culturile de tomate și ardei, precum și necroza internă și problemele de arsuri la culturile pentru frunze.
Azotul – favorizeaza creșterea vegetativă rapidă a plantelor, o culoare verde sănătoasă și îmbunătățește conținutul în proteine.
Calciul – are un rol vital în menținerea integrității membranelor celulare și acționează ca un agent de cimentare; ajută la dezvoltarea structurii rădăcinii și reduce gradul de salinitate a solului.
Lipsa calciului poate provoca moartea prematura a vârfurilor plantelor, căderea florilor, putregaiul apical al fructelor de tomate și ardei.
Acest produs contribuie de asemenea la corectarea problemelor de salinitate datorită mișcării calciului și sodiului în schimbul de complexe.
Produsul are o densitate de 1,5 -1,6 kg/l , un pH acid (1-2) și nu conține cloruri.
Metode de aplicare și doze:
Aplicarea foliară: 1 – 2.5 ml/l apă, în funcție de plantă și faza de vegetație
Aplicarea la sol: 0.5 – 1 l/ha/irigare
AVERTIZARE !
Se poate mixa cu îngrășăminte lichide ca: azotat (nitrat) de potasiu, de amoniu și acid nitric. Nu se poate amesteca cu sulfați și fosfați (fosfat monoamoniu sau fosfat monopotasiu) și produse care conțin sulfați.
Continut
Compusi |
Concetratie |
Azot total |
17% |
Azot nitric |
12% |
Azot amoniacal |
5% |
Oxid de calciu solubil |
12.5% |