Syngenta Insecticid Affirm Opti 1 kg

199,00 RON
AFFIRM OPTI este un insecticid sistemic pentru combaterea lepidopterelor din pomicultură, cais, mar, par, gutui, mosmon, prun. 

Compozitie si omologare
Substanta activa: 9.5 g/kg emamectin benzoat
Formulare: granule dispersabile in apa 
Certificat de omologare: 2857/15.12.2010

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Alege varianta - Ambalaj: 1 KG


La comanda

Durata de livrare: 1 - 3 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: AFFOPT1K Ai nevoie de ajutor? 0376448160
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

AFFIRM OPTI este un insecticid sistemic pentru combaterea lepidopterelor din pomicultură. Este un produs de origine naturală care aparţine grupei chimice avermectine. 


Compozitie si omologare

Substanta activa: 9.5 g/kg emamectin benzoat
Formulare: granule dispersabile in apa 
Certificat de omologare: 2857/15.12.2010

Eticheta produs


Mod de actiune

AFFIRM OPTI actioneaza prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traverseaza canalele de clor de la nivelul muschilor. Insecta isi inceteaza imediat hranirea, paralizeaza ireversibil si moare intr-un timp relativ scurt.
AFFIRM OPTI actioneaza specific asupra lepidopterelor prin contact şi ingestie. Produsul are mişcare sistemica locala (translaminara sau penetranta) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intra in interior si formeaza un rezervor activ de produs care protejeaza foarte eficient planta impotriva lepidopterelor.


Culturi si omologare: 

Cais
Daunatori: Molia europeana a fructelor (Cydia molesta), Molia vargata a lastarilor (Anarsia lineatella)
Doză: 2,5 kg/ha
Numar maxim de aplicari: 3 tratamente pe sezon - interval de minim 7 zile intre tratamente
Timp de pauza pana la recoltare: 7 zile
Zona tampon pana la apa de suprafata: 15 m

Mar, Par, Gutui, Mosmon
Daunatori: Cotarul verde (Lithocolletis blancardella), Molia miniera circulara (Leucoptera scitella), Moliile Archips (Archips sp.), Moliile pielitei fructelor (Adoxophyes sp.), Moliile Spilononta (Spilonota sp.), Perileucoptera (Perileucoptera sp.), Viermele merelor (Cydia pomonella)
Doza: 2 kg/ha
Numar maxim de aplicari: interval minim intre tratamente: 7 zile
Timp de pauză pana la recoltare: 7 zile
Zona tampon pana la apa de suprafata: 15 m

Prun
Daunatori: Viermele prunelor (Cydia funebrana)
Doza: 2,5 kg/ha
Numar maxim de aplicari: 3 tratamente pe sezon - interval de minim 7 zile intre tratamente
Timp de pauza pana la recoltare: 7 zile
Zona tampon pana la apa de suprafata: 15 m


Mod de utilizare

Mar, Par, Gutui, Mosmon: Viermele merelor (Cydia pomonella) - tratamentele se incep la aparitia primelor larve, inaintea patrunderii in fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor, inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile in functie de presiunea atacului. 

Molia pielitei fructelor (Adoxophyes reticulana) - tratamentul impotriva larvelor hibernante se face in primavara la reluarea ciclului biologic al acestora. Pentru preluarea produsului in interior, pomii trebuie sa aiba suficienta masa foliara. De obicei, aceasta perioada corespunde fazei de dezmugurit, infrunzit si buton roz.

Pentru generatiile de vara (1, 2 si 3) tratamentele se încep la aparitia primelor larve din ou, înaintea initierii penetrarii în fructe sau cand se atinge maximul curbei de zbor inregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în functie de presiunea daunatorilor.

Aplicarea produsului dimineata sau seara, cand temperatura este scazuta si stomatele sunt deschise, favorizeaza patrunderea unei cantitati mai mari de produs in interiorul plantelor. Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile intre aplicari.

AFFIRM OPTI poate fi folosit în programele de combatere integrata a daunatorilor. In sere Affirm poate fi utilizat impreuna cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. In serele in care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata acoperirea  stupilor inaintea utilizarii produsului. Affirm nu are perioada de pauza pentru bondari, fiind selectiv fata de acestia cu conditia evitarii expunerii acestora în timpul tratamentului.


Impact asupra albinelor:

• Intrucat produsul este periculos pentru albine se impune respectarea masurilor de protectie fata de albine
• Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare nu se aplica pe plante in timpul infloritului

• Nu se utilizeaza produsul in timpul sezonului activ al albinelor
• Nu se aplicai produsul pe buruieni inflorite! Se distrug buruienile inflorite inainte de tratament! In serele in care polenizarea se face utilizand bondari, este recomandata inchiderea coloniilor in stupi si acoperirea stupilor inaintea aplicarii produsului


 
Vezi mai mult

Cultura: Mosmon, Mar, Prun, Par, Gutui, Cais

Daunatori: Viermele merelor, Cotarul verde, Molia vargata a fructelor, Molia Spilonota, Viermele prunelor, Molia europeana a fructelor

Substanta Activa: Emamectin benzoat

Fitosanitare BIO: Nu

Tip actiune PPP: Sistemic

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!