Adama Erbicid Activs 400 SC 5 L

Erbicid selectiv, preemergent si postemergent, recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale la culturile de cereale de toamnă și porumb. 

Substanta activa: 400 g/l pendimetalin
Formulare: suspensie concentrata (SC)
Certificat de omologare: 327PC/29.06.2017

SEAP: Cumpara acest produs pe SEAP

Alege varianta - Ambalaj: 5 L


Cod Produs: ACTIVUS5L Ai nevoie de ajutor? 0376448160
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Erbicid selectiv recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale la culturile de cereale de toamnă și porumb. 

Activus 400 SC este o suspensie concentrată pe bază de pendimetalin (400 g/L) ca substanță activă. Se prezintă ca suspensie fină, omogenă, de culoare galben maroniu, cu miros ușor aromatic.

Compozitie si omologare: 

Substanta activa: 400 g/l pendimetalin
Formulare: suspensie concentrata (SC)
Certificat de omologare: 327PC/29.06.2017
 

Mod de actiune: 


Activus 400 SC conține substanța activă pendimetalin, un derivat de dinitroanilină.
Se utilizeaza în preemergență și postemergență timpurie, pentru combaterea unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale. Absorbția se face prin rădăcini, coleoptil și prin hipocotil. Produsul nu se translocă semnificativ în plantă. Pendimetalin previne formarea de microtubuli (Grupul HRAC: K1). Ca urmare procesele de divizare și creștere celulară sunt împiedicate, iar buruienile sensibile la pendimetalin mor.
Substanța rămâne activă în sol mai multe săptămâni, astfel încât și buruienile cu germinare târzie sunt afectate dacă țesutul meristematic al coleoptilului sau al rădăcinii intră în contact direct cu substanța activă.
Selectivitatea pendimetalinului față de cereale se bazează pe separarea spațială dintre substanța activă și zona de germinare (selectivitate de poziție). Țesuturile sensibile ale plantulelor nu trebuie să intre în contact cu substanța activă. În special la aplicarea în preemergență, sunt importante pregătirea corespunzătoare a solului și respectarea adâncimii de semănare specifice pentru fiecare cultură.

Culturi si omologare:

Activus 400 SC este un erbicid selectiv recomandat pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale la culturile de cereale de toamnă și porumb.
Se aplică un singur tratament cu Activus 400 SC pe aceeași suprafață, într-un sezon.
Tratamentul se aplică în postemergență timpurie la cerealele de toamnă (grâu, orz, triticale, secară), și în preemergență sau postemergență timpurie la porumb. Efectul de combatere este cu atât mai bun cu cât buruienile sunt într-un stadiu cât mai timpuriu de dezvoltare (1 – 3 frunze, respectiv BBCH 10 – 13).

La aplicare se folosesc echipamente terestre, bine reglate, astfel ca soluția de erbicidat să nu ajungă pe alte suprafețe sau pe alte plante de cultură. Se folosesc volume normale de soluție la hectar (200 – 400 L/ha). Timpul de pauză până la recoltare este acoperit de perioada de vegetație.


Cultura: 

Grau de toamna, orz de toamna, secara de toamna, triticale de toamna
Spectrul de combatere: buruieni dicotiledonate anuale  - ci exceptia speciilor de Matricaria (musetel) -
Specii sensibile: iarba vantului, traista ciobanului, geranium cu frunza rotunda, sugel, urzica moarta, floare de nu-ma-uita, brancuta, rocoina, pungulita, ventrilica, trei frati patati
Specii mediu sensibile: coada vulpii, patrunjel salbatic, samulastra de rapita
Specii rezistente: romanita de camp, albastrita, spalacioasa, musetel salbatic, musetel nemirositor
Momentul aplicarii: Postemergenta - timpuriu, toamna
Doza: 4 l/ha

Porumb
Spectrul de combatere: buruieni dicotiledonate anuale  - ci exceptia speciilor de Matricaria (musetel) -
Specii sensibile: loboda salbatica, spanac salbatic, laptele cucului, fumarita, ridiche salbatica, rocoina, soparlita, trei frati patati, meisor, iarba barboasa
Specii mediu sensibile: traista ciobanului, zarna, mazariche, busuioc de camp
Specii rezistente: stir, samulastra de rapita, palamida, turita, musetel salbatic, musetel nemirositor, firuta, troscot, hrisca urcatoare, ardeiul broastei, pungulita
Momentul aplicarii: Preemergent timpuriu - de la semanat pana la aparitia coleoptilului
                               Postemergent timpuriu 1-3 frunze
Doza: 4 l/ha - doza maxima admisa /an

Fisa de omologare
Eticheta produs
Vezi mai mult

Cultura: Grau, Orz, Porumb, Secara, Triticale

Daunatori: Patrunjel salbatic, Samulastra de rapita, Laptele cucului, soparlita, mazariche, Dicotiledonate anuale, iarba barboasa, Urzica, brancuta, trei frati patati, fumarita, loboda salbatica, pungulita, rocoina, traista ciobanului, ridiche salbatica, Spanac salbatic, Busuioc salbatic, Coada vulpii, iarba vantului, Ventrilica, sugel puturos

Substanta Activa: Pendimetalin

Fitosanitare BIO: Nu

Tip_erbicid: Preemergent

Tip actiune PPP: Sistemic

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!