BASF Dagonis

13,40 RON
Pret pe ambalaj, cu TVA.
Dagonis® este un fungicid polivalent, cu aplicatii la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (măr, păr) și legume (tomate, pepene, castraveți, mazăre, morcov, salată, praz, capă, broccoli, conopidă, varză, căpșun, vinete, ardei, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie etc.)
Ambalaj:
In stoc

Durata de livrare: 1 - 3 zile lucratoare

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: DAGONIS15 Ai nevoie de ajutor? 0744559586 / 0761445141
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Dagonis® este un fungicid polivalent, ușor de folosit și care se poate aplica la peste 20 de culturi: pomi fructiferi (măr, păr) și legume (tomate, pepene, castraveți, mazăre, morcov, salată, praz, capă, broccoli, conopidă, varză, căpșun, vinete, ardei, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie etc.)
Dagonis® combină două substanțe active inovatoare, fluxapiroxad (grupa SDHI) și difenoconazol (triazol), pentru un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.

Totodată, fungicidul Dagonis® este un produs util pentru managementul rezistenței. Produsul este formulat sub forma de suspensie concentrată (formulare lichidă).


Cum acționează substanțele active din Dagonis®
Fungicidul polivalent Dagonis® conține 50 g/l difenoconazol și 75 gl fluxapiroxad.

Fluxapiroxad este o substanță nouă, cu o structură moleculară unică. Fluxapiroxad aparține grupei chimice SDHI. Aceasta inhibă succinat dehidrogenaza și are proprietăți preventive. Fluxapiroxad inhibă toate stadiile principale ale dezvoltării și reproducerii ciupercii.
Structura moleculară flexibilă a fluxapiroxadului poate lua 2 conformații (hidrofilă și lipofilă), asigurând o mobilitate excepțională în plantă. Astfel, fluxapiroxad va trece cu ușurință atât în interiorul pereților celulari și sistemul vascular, cât și prin stratul ceros și membranele celulare.

Difenoconazol este un triazol sistemic, bine cunoscut, care a demonstrat deja o selectivitate excelentă față de cultură. Acesta controlează un larg spectru de boli foliare, dar și boli transmise prin sol la semințe. De asemenea, difenconazol asigură controlul preventiv și curativ de durată al bolilor.

Avantajele lui Dagonis®
Omologat pentru o gamă largă de culturi (măr, păr, legume)
Eficacitate extraordinară împotriva unor agenți patogeni importanți
Protecție îndelungată
Timp de pauză favorabil până la recoltare
Integrare excelentă în programele de gestionare a reziduurilor
Unealtă pentru managementul rezistenței datorită sinergiei celor două substanțe active.

Ce boli combate și când se aplică fungicidul Dagonis®
Noul fungicid de la BASF se poate aplica la peste 20 de culturi de legume și pomi fructiferi:

Tomate în câmp, sere și solarii
Făinarea tomatelor: doza de 0,6 litri/ha.
Pătarea cafenie la tomate: doza de 1 litru/ha
Alternarioza la tomate : doza de 1 l/ha
Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, în perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a tomatelor
Timp de pauză: 3 zile
 

Pepene roșu, pepene galben, dovleac și alte cucurbitacee cu coajă necomestibilă în câmp sau în sere și solarii

Făinare: doza de 0,6 l/ha
Pătarea brună: doza de 0,6 l/ha
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente pe sezon, la un intrval de min. 7 zile între ele, pe perioada de vegetație BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină
Timp de pauză: 3 zile

 

Castraveți, zucchini și alte cucurbitacee cu coaja comestibilă în câmp sau în sere și solarii

Făinarea castraveților: doza de 0,6 l/ha
Pătarea brună a castraveților: doza de 0,6 l/ha
Momentul aplicării: Cel mult 3 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele de la 4 frunze adevărate și până la coacerea deplină a fructelor (BBCH 14-89).
Timp de pauză: 3 zile

Mazăre
Antracnoza: doza de 2 l/ha
Putregaiul alb la mazăre: doza de 2 l/ha
Momentul aplicării: Maxim 1 tratament, de la 5 frunze până la maturitatea boabelor (BBCH 15-89)
Timp de pauză: 7 zile

Morcov, pătrunjel de rădăcină, sfeclă roșie, țelină, hrean, topinambur, păstârnac, ridichi, salsifi – barba caprei, rădăcini de Valeriană, rădăcini de Ginseng, condimente și alte rădăcinoase și tuberculifere, cu excepția sfeclei de zahăr
Făinare: doza de 0,6 l/ha
Alternarioza frunzelor și alternarioza rădăcinilor: doza de 1 l/ha
Putregaiul alb (Sclerotinia): doza de 2 l/ha
Momentul aplicării: Maxim două tratamente, la interval de 7 zile între ele, pentru combaterea făinării. Maxim 1 tratament pentru combaterea putregaiului alb. Fungicidul se aplică în stadiul de vegetație BBCH 12-49, de la 2 frunze adevărate desfăcute complet până la dezvoltarea completă a rădăcinii.
Timp de pauză: 7 zile

Varză, broccoli, conopidă și varză de Bruxelles
Alternarioza: doza de 1 l/ha
Pătarea albă: doza de 1 l/ha
Momentul aplicării: maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile între aplicări, în perioada BBCH 41-91, de la începutul formării mugurilor până la coacerea completă (de la începutul formării căpățânii până la formarea completă a sa – în cazul verzei)
Timp de pauză: 14 zile

Toate tipurile de salată
Putregai alb: doza de 2 l/ha
Rizoctonioza salatei: 2 l/ha
Momentul aplicării: maxim 1 tratament, de la 2 frunze adevărate, până la atingerea masei vegetative maxime (BBCH 12-49)
Timp de pauză: 14 zile

Praz și ceapă de primăvară
Alternarioza: doza de 1 l/ha
Rugina: doza de 1 l/ha
Momentul aplicării: maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, de la 3 frunze normal dezvoltate până la bulbul complet dezvoltat, în forma tipică soiului (BBCH 13-49)
Timp de pauză: 14 zile

Căpșun – în câmp sau în sere și solarii
Făinarea căpșunului: doza de 0,6 l/ha
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7 zile, de la deschiderea primelor flori până la recoltare (BBCH 60-89)
Timp de pauză: 1 zi

Ardei în sere și solarii
Făinarea ardeilor: doza de 0,6 l/ha
Alternarioza ardeilor: doza de 1 l/ha
Momentul aplicării: Maxim 2 tratamente, la un interval de 7 zile între ele, pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze, până la coacerea deplină a fructelor
Timp de pauză: 3 zile

Vinete în sere și solarii
Făinare: doza de 0,6 l/ha
Alternarioză: doza de 1 l/ha
Momentul aplicării: Cel mult 2 tratamente pe sezon, la un interval de 7 zile între ele,pe perioada BBCH 14-89, de la 4 frunze până la coacerea deplină a fructelor
Timp de pauză: 3 zile

Pomi fructiferi (măr și păr)
Rapănul mărului și rapănul părului: doza de 1,2 litri/ha sau 0,7 l per 10000 m2 LWA – suprafața peretelui foliar)
Făinarea mărului: doza de 0,72 l/ha sau de 0,4 litri per 10000 m2 LWA
Momentul aplicării: Maxim 3 tratamente, la un interval de 7-10 zile între ele, de la începutul deschiderii mugurilor florali până la începutul coacerii fructelor (BBCH 53-81)
Timp de pauză: 35 de zile
 
Cultura Daunatori Doza omologata Numar de aplicari Perioada de aplicare
Ardei Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii.
Fainare sau mucegai prafos 0.6 l/ha
Broccoli Alternarioza 1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Patarea alba
Capsuni Fainarea 0.6 l/ha max. 3 tratamente BBCH 60-89, de la deschiderea primelor flori pana la recoltarea fructelor. Aplicare in camp, sere si solarii.
Ceapa Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului.
Rugini
Conopida Alternarioza 1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Patarea alba
Curcubitacee (castravete, pepene, dovleac) Fainare sau mucegai prafos 0.6 l/ha max. 3 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Patarea frunzelor
Mazare Complex boli foliare 2 l/ha max. 1 tratamente BBCH 15-89, de la 5 frunze pana la maturitatea boabelor (boabe uscate ce capata culoarea caracteristica soiului).
Putregaiul alb
Rugini
Mar Fainarea marului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) max. 3 tratamente BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga).
Rapanul marului 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar)
Morcov Alternarioza 1 l/ha alternarioza frunzelor / radacinilor - BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.
max. 2 tratamente
Fainarea morcovului si pastarnacului 0.6 l/ha max. 2 tratamente
Putregaiul alb 2 l/ha max. 1 tratament
Par Boli foliare ale tulpinii sau ale fructelor Fainarea parului 0.72 l/ha sau 0.4 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) max. 3 tratamente  
Rapan 1.2 l/ha sau 0.7 l/10000 m2 LWA (LWA - suprafata peretelui foliar) BBCH 53-81, de la inceputul deschiderii mugurilor florali pana la inceputul coacerii fructelor (intrarea in parga).
Praz Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 13-49, de la 3 frunze tipice normal dezvoltate pana la bulb complet dezvoltat, forma tipica soiului.
Rugini
Radacinoase (morcov, pastarnac, ridichi, sfecla rosie, telina, patrunjel de radacina, etc.) Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate desfacute complet pana la dezvoltarea completa a radacinii.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha
Putregaiul alb al florii-soarelui, Putregaiul (alb) al radacinilor si coletului 2 l/ha max. 1 tratamente
Salata (in sere si solarii) Putregaiul alb 1.2 l/ha max. 2 tratamente BBCH 12-49, de la 2 frunze adevarate pana la atingerea masei vegetative maxime.
Rizoctonioza
Tomate Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha
Patarea cafenie a frunzelor 1 l/ha
Varza Alternarioza 1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Patarea alba
Varza de Bruxelles Alternarioza 1 l/ha max. 3 tratamente BBCH 41-91, de la inceputul formarii capatanii pana la coacerea completa, formarea completa a capatanii.
Patarea alba
Vinete Alternarioza 1 l/ha max. 2 tratamente BBCH 14-89, de la 4 frunze pana la coacerea deplina a fructelor. Aplicare in sere si solarii.
Fainare sau mucegai prafos (la cereale) 0.6 l/ha
         
Timp de pauza:        
Pomi fructiferi 35 zile      
(mar si par)      
Tomate 3 zile      
Cucurbitacee 3 zile      
Mazare 7 zile      
Morcovi 7 zile      
Patrunjel de radacina 7 zile      
Radacinoase si tuberifere 7 zile      
Salata 14 zile      
Praz 14 zile      
Ceapa de primavara 14 zile      
Broccoli, conopida 14 zile      
Varza 14 zile      
Varza de Bruxelles 14 zile      
Capsun 1 zi      
Vinete 3 zile      
Ardei 3 zile      

Fitosanitare BIO: Nu

Cultura: Tomate, Morcov, Praz, Telina, Vinete, Capsun, Conopida, Mazare, Ceapa, Mar, Par, Pepene verde, Castraveti, Salata, Varza, Pastarnac, Broccoli, Ridichi, Varza de Bruxelles, Dovleac, Sfecla rosie, Patrunjel de radacina, Ardei

Daunatori: Alternarioza, Putregaiul alb, Patarea alba, Rugina, Patarea frunzelor, Rapan, Patarea cafenie frunze tomate, Fainare

Substanta Activa: Difenoconazol, Fluxapiroxad

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!