Încărcare conținut
Navigație
Tag pentru arhiva:

agrocenter

Creșterea puilor de fazan

Cresterea puilor de fazani

Fazanii pot fi crescuti in voliere, hale, adaposturi pentru ouat si pentru iernat.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pana la trecerea lor separata in volierele pentru ouat fazanii vor avea ochelarii speciali.

Primavara in sezonul de imperechere cresterea se practica in voliere de ouat, impartite in compartimente cu suprafata de 9-10mp pentru fiecare familie formata dintr-un mascul si 3 femele.

Fazanii selectati pentru reproducere, se vor alege de regula, din tineretul de sub 1 an. Se vor selecta doar exemplarele in perfecta stare de sanatate, bine conformate cu penaj complet.

In captivitate cresterea fazanilor, se face in mai multe faze, in functie de anotimp si conditii. La varsta cea mai frageda, acestia sunt crescuti in maternitati apoi in custi de tineret, dupa care sunt crescuti intr-un spatiu special amenajat varstei lor, iar ulterior in voliere.

Temperatura din maternitati si custile de tineret se modifica,dupa cum urmeaza:

Varsta (zile)    Temperatura (°C)  fazan agrocenter
1-3                      32
4                          31
5                          30
6                          29
7                          28-27
8-14                   26-25
15-17                 24-22
18-21                 22-20
Dupa                  18-20

promotie pui de o zi

PROMOTIE

VALABILA LA PUII LIVRATI PANA LA SFARSITUL LUNII FEBRUARIE!!!!!

promotie pui 2014

PROFITATI ACUM! ÎNSCREȚIVĂ PE LISTELE PUNCTELOR DE LUCRU AGROCENTER ROMANIA

Comenzi 2014

COMENZI DE PUI,  PENTRU ANUL 2014

Începând cu data de astăzi 01.01.2014, prin rețeaua de magazine Agrocenter România și a partenerilor, primim comenzi pentru pui de o zi.

comenzi oui de o zi agrocenter

Pentru perioada 01.01.2014  la 01.04.2014, prețul puilor de carne și rasă mixtă va fi de 2,6 Ron / Buc.

 

Creșterea pilor de carne în perioada de demaraj ( de la una la 21 de zile)

În creşterea puilor de carne, cea mai importantă perioadă pentru succesul în acest domeniu sunt primele zece zile. Aşadar, pentru a veni în întâmpinarea dumneavoastră, vă prezentăm măsurile necesare pentru obţinerea unui maxim de eficienţă economică din creşterea şi exploatarea unei serii de pui de carne.

   Pentru perioada primelor zece zile de viaţă a puilor trebuie să vă asiguraţi că: efectivul de pui este uniform, greutatea corporală se încadrează în standardul hibridului, penajul are un aspect bun şi puii sunt rezistenţi la stres.pui de o zi (5)

Pentru o bună pornire în această perioadă trebuie să luaţi în considerare următorii factori: aerul, temperatura, lumina, apa şi mâncarea.
Astfel, dacă înţelegeţi că aceste lucruri sunt prioritare, ele vă vor asigura 50% din reuşita exploatării efectivelor de pui.

Pregătirea adăpostului pentru populare

Înaintea populării halei cu pui trebuie să fiţi siguri că spaţiile de creştere au fost bine decontaminate, utilajele de creştere şi exploatare existente în hala de producţie funcţionează la parametri normali şi asigură factorii optimi de microclimat, de furajare şi de adăpare.

• Decontaminarea halei de creştere

Este o etapă deosebit de importantă pentru realizarea unui mediu de creştere cât mai curat. De executarea corectă a acestor lucrări depinde în mare măsură sănătatea puilor introduşi în spaţiile de creştere. Randamentul de siguranţă microbiologică a puilor poate ajunge la un procent de 80%, dacă se respectă întocmai măsurile sanitare veterinare de prevenire a bolilor la pui.

În momentul efectuării curăţeniei şi decontaminării nu trebuie să omiteţi: tubulatura instalaţiilor de admisie şi evacuare a aerului din hală; pereţii şi tavanul halei; instalaţiile de adăpare şi, unde există, bazinele de rupere a presiunii; antecamera adăpostului; perimetrul din exteriorul halei; podeaua; controlul insectelor.

• Apa

Un element esenţial în creşterea şi exploatarea puilor de carne este apa. Se cunoaşte faptul că din organismul păsărilor 70% este apă, deci trebuie să acordăm o atenţie mărită acestui factor. În primele zece zile de viaţă, puii consumă în fiecare zi o cantitate de apă mult mai mare decât greutatea lor corporală. Astfel, un obiectiv prioritar este asigurarea necesarului de apă, cantitativ şi calitativ.

Din punct de vedere al analizei apei trebuie urmărite două direcţii: caracterele chimice (analizele trebuie efectuate la fiecare început de serie şi, în mod obligatoriu, la deschiderea unei noi surse de apă) şi caracterele microbiologice (trebuie analizate la ieşirea din sursă dar şi la nivelul adăpătorilor din halele de producţie).

Figura 1
Consumul de apă în funcţie de greutatea vie şi vârstă

• Lumina

Lumina are un rol deosebit în stimularea organismului puilor de carne. Pentru a realiza un iluminat corect, trebuie să avem în vedere următoarele: adăpătorile iluminate foarte bine; hrănitorile iluminate foarte bine; fluxul luminos trebuie să fie distribuit uniform la nivelul întregului adăpost.

• Aşternutul

Are un rol deosebit de important, pentru că nu permite contactul direct al puiului cu pardoseala şi menţine o temperatură constantă, absoarbe umiditatea provenită din dejecţii.

Din punct de vedere calitativ, acesta trebuie să fie curat, să nu conţină germeni patogeni. Pentru a asigura o bună protecţie termică, stratul trebuie să fie gros de minimum 10 cm. Indiferent de materialul folosit – rumeguş, paie, coji de floarea soarelui, acesta trebuie să fie uniform împrăştiat şi să nu fie mărunt, pentru a preveni ingerarea de către pui.

• Temperatura

Temperatura din hală trebuie să fie de 26-28oC, iar în zona de creştere de 32-34oC. Pe timp de iarnă, temperatura va fi asigurată cu 36-48 de ore înainte de populare, iar pe timp de vară cu 24 de ore.

• Ziua 1: se vor asigura 40 de pui/m2; astfel, pentru un areal de 4,5 m în diametru, se va asigura o sursă de încălzire de minim 2500 Kcal;
• Ziua 4: vor fi 35 de pui/m2;
• Ziua 7: vor fi 30 de pui/m2;
• Ziua 10-12: puii vor fi lăsaţi pe toată suprafaţa halei;

După ziua 10-12, hrănitorile şi adăpătorile vor fi redistribuite pe toată suprafaţa halei de creştere şi se va avea grijă ca instalaţiile de încălzit să asigure o temperatură constantă pe tot perimetrul de creştere. (foto 1)

Neasigurarea confortului termic în primele zece zile, va duce automat la compromiterea efectivului de pui. Aşadar acest factor trebuie să fie foarte bine controlat. Nu trebuie neglijate nici adăparea şi nici furajarea, care trebuie să fie administrate în cantitatea necesară, iar dispozitivele de hrănire şi adăpare să asigure frontul pentru întreg efectivul de pui.

Recepţia puilor şi prima oră de la populare

• Recepţia puilor

Aceştia trebuie să fie descărcaţi din maşinile de transport pe cât posibil pe întuneric, iar intensitatea luminii din zona de creştere trebuie să fie din nou verificată. Acum se for efectua ultimele ajustări cu privire la înălţimea adăpătorilor şi hrănitorilor.

Înaintea populării, cu 48 de ore, adăpostul se va încălzi la temperatura de 22-24oC, iar înainte cu 4 ore de la populare se va pune apă în adăpători şi temperatura se va ridica la cerinţele hibridului achiziţionat.

În momentul introducerii efectivelor de pui în hală, temperatura şi umiditatea trebuie să aibă valorile necesare primei zi, specificate în ghidurile de exploatare a puilor de carne. În apă se va administra vitamina AD3, E şi Oxivit S în cantitatea specificată pe ambalaj (sau alte medicamente în funcţie de schema de tratament adoptată). Tratamentul va fi efectuat în perioada 1-3 zile. După trei ore de la populare, va fi introdus şi furajul în hrănitori. Nutreţul combinat pentru perioada 1-21 zile va fi de tip demaraj, sub formă de brizură.

• Prima oră de la populare
• se va urmări cu atenţie sistemul de încălzire, pentru a funcţiona la temperatura prevăzută în ghidul tehnologic al hibrizilor respectivi;
• trebuie să ne asigurăm că intensitatea luminoasă şi uniformitatea fluxului luminos se încadrează în parametri;
• numărul de pui distribuiţi sistemului de hrănire şi de adăpare este corespunzător.

Trebuie să vă faceţi timp, în prima oră, pentru a observa cu atenţie comportamentul puilor cât şi modul de funcţionare a tuturor instalaţiilor din adăpost.

Temperatura din adăpost cât şi curenţii de aer sunt sesizaţi imediat de către pui. Astfel, dacă o să urmăriţi cu atenţie distribuţia acestora în perimetrul de creştere, vă puteţi da seama dacă sunt probleme sau nu. (foto 2)

Din punct de vedere al consumurilor de apă, se consideră că pentru fiecare kg de furaj consumat se consumă 2 litri de apă. Consumul de apă şi de furaje este influenţat de o multitudine de factori, cum ar fi:

   Calitatea furajului şi a apei;
Hrănitorile şi adăpătorile utilizate;
Programul de lumină şi intensitatea luminoasă;
Temperatura şi umiditatea din halele de creştere;
Hibrizii folosiţi;
Densitatea puilor.

O atenţie deosebită trebuie acordată faptului că efectivele de pui de carne trebuie să se încadreze în valorile de greutate şi a consumurilor de furaje. Abaterile foarte mari vor duce la apariţia greşelilor de tehnologie, care trebuie identificate şi corectate imediat.

Mortalitatea apărută în primele şapte zile se datorează staţiei de incubaţie. După această perioadă, se datorează greşelilor de tehnologie şi de exploatare a puilor de carne. Mortalitatea normală variază între 1 şi 4% din efectiv, pe toată perioada de creştere, dacă sunt respectate măsurile profilactice sanitare veterinare specifice şi nespecifice.

Tratamente şi profilaxie

În practică se aplică mai multe scheme de tratament şi vaccinări profilactice. Schemele de tratament şi vaccinări se vor aplica numai după consultarea medicului veterinar responsabil de exploataţiile de pui de carne. Pentru a veni în sprijinul crescătorilor, prezentăm trei variante de scheme aplicate pentru menţinerea stării de sănătate a efectivelor de pui de carne (tabel).

DE REŢINUT

1.    Nu se efectuează tratamente cu antibiotice cu trei zile înainte de vaccinare şi în timpul vaccinării.
2.    Nu se decontaminează apa de băut în timpul vaccinării, dacă aceasta se realizează prin apă.
3.    Nu se mai fac tratamente cu zece zile înainte de sacrificare.
4.    Se recomandă consultarea medicului veterinar în momentul apariţiei unui caz de boală.
5.    Toate măsurile sanitare veterinare pentru asigurarea stării de sănătate a efectivelor de păsări, se vor realiza sub stricta supraveghere a medicului veterinar.

Scheme de tratament şi vaccinare

 schema vaccinare pui de o zi

 (sursa, I. Văcaru-Opriş şi colaboratorii, Sisteme şi Tehnologii de Creştere a Puilor de Carne, 2005)

• MB* = vaccin ABIC Israel
• PPA = pseudopestă aviară
• B.I.A = bursită infecţioasă aviară

Articol publicat în revista Ferma nr. 2(46)/2007

qr cod agrocentet.ro

COD QR pentru https://www.agrocenter.ro/

agrocenter romania qr code

Cum se ingrijesc gainili iarna

Cum se îngrijesc găinile iarna

Atunci cand vine iarna păsările de curte au nevoie de un pic de ajutor pentru a trece peste conditiile mai vitrege din aceasta perioada. Ingrijirea gainilor Iarna

Una dintre  ceale mai delicate probleme este lupta nesfarsita cu apa inghetata. Daca cotetul sau hambarul are o sursa de curent electric atunci va puteti cumpara o adapatoare cu incalzitor electric. Daca nu aveti curent electric atunci ar fi indicat sa aprovizionati pasarile cu apa fierbinte in care puneti cateva cuburi de gheata ca sa se raceasca incet in jos pe parcursul a cateva ore. Indiferent de metoda folosita, pasarile au nevoie de apa proaspata tot timpul.

In cazul in care avem geruri puternice creasta si ciocul de la pasare pot degera Cele care prezinta semne de degeratura pot fi unse pe locurile respective cu ulei de masline sau cu vaselina. Tot din cauza frigului degetele pasari pot degera. De aceea este bine sa se curete locul din imediata zona a adapostului, cu lopata de zapada.

Ingrijirea puilor de gaina iarnaCompletam furajul obisnuit, in aceasta perioada, cu boabe intregi sau pisate (crapate), de porumb. Astfel se asigura un strat mai mare de grasime, sub piele, care ajuta pasarile sa treaca mai bine peste iarna. Porumbul se administreaza seara inainte de culcarea pasarilor.

Ar fi bine ca iarna sa trecem de cateva ori pe la cuibar pentru a colecta ouale, deoarece contin peste 75% apa, si pot ingheta si crapa. Sa nu uitam sa verificam zilnic starea de sanatate a pasarilor pentru a vedea care dintre pasari prezinta semne de boala si a lua masuri de tratament.

Caldura din adapost influenteaza direct nivelul productiei de oua, consumul de nutreturi si chiar sanatatea pasarilor. Temperatura care asigura cea mai mare productie de oua este de 13°C, masurata la nivelul de vietuire a pasarilor (40-50 cm de la pardoseala sau, in cazul bateriilor, la nivelul etajului de mijloc.

  • La temperaturi de 14-18°C sau chiar de 19-22°C productia de oua este de asemenea mare, iar consumurile de nutreturi pentruAdapostul - Cotetul de pasari iarna (2) un ou sunt mai reduse (150-160 g nutret pentru un ou). Temperaturile mai scazute de 12-10°C si chiar de 8°C permit productii satisfacatoare de oua, daca mediul din adapost nu devine prea umed. Sub 8°C ouatul incepe sa scada, consumul de nutret pentru un ou crescand mult. La temperaturi insa mai mici (2-3°C) ouatul devine atat de rar incat abia se poate obtine 1 ou pe saptamana de la fiecare gaina cu un consum de peste 800 g nutret pentru un ou.

Umezeala din asternut si din aerul adapostului poate sa creasca in lunile reci si sa influenteze in rau productia de oua si sanatatea pasarilor. Aceasta se poate corecta prin pastrarea in adapost a unei temperaturi mai putin scazute, prin ventilatie, prin evitarea oricarei surse de umezire (adapatori necorespunzatoare, condens de apa pe pereti sau tavane etc.) si prin intretinerea corecta a asternutului.

Aerul din adapostul pentru cresterea gainilor influenteaza in rau productia si sanatatea pasarilor atunci cand nu este aproape totGaini in zapada iarna (2) atat de curat cat aerul din atmosfera. In adapost el poate saraci in oxigenul pe care pasarile il Iau prin respiratie si se poate incarca cu gazele daunatoare eliberate de pasari si de dejectii. Primenirea aerului se realizeaza prin ventilatie, care poate fi neorganizata (deschiderea dupa nevoie a ferestrelor) sau organizata: artificiala – prin electroventilatie – sau naturala – prin cosuri de ventilatie.

Lumina din adapostului pentru cresterea gainilor, in timpul lunilor de iarna, nu asigura durata necesara formarii oulelor astfel incat in aceasta perioada apare nevoia de prelungire a zilei, prin iluminare artificiala, astfel incat ziua lumina sa nu fie mai scurta de 14 ore. Tinand seama de toate acestea trebuie ca, in lunile de iarna, sa se ia o serie de masuri specifice pentru a da pasarior posibilitatea de a produce pe masura posibilitatilor pe care le au.

Cum se prealiza conditiile optime pentru gaini in lunile de iarna

In adapostul pentru cresterea gainilor, in primul rand trebuie sa se evite scaderea temperaturii sub 10-12°C (prin izolareaAdapost gaini curatat de zapada ferestrelor, a usilor de acces, a usitelor pentru pasari si a oricaror deschideri prin care se poate pierde caldura produsa de pasari.

Pentru aerisirea adapostul pentru cresterea gainilor se lasa numai un ochi de geam care sa se poata deschide la nevoie sau se foloseste cosul de ventilatie, al carui tiraj se reduce pe vreme geroasa la jumatate sau chiar la un sfert.

Ziua lumina se poate prelugi prin becuri electrice (3-5 W/m² pardoseala), care se aprind la apusul soarelui si se sting dupa 5 ore, in decembrie, dupa 4 ore in ianuarie, dupa 3 ore in februarie, dupa 2 ore in martie si dupa o ora in aprilie, pentru ca in mai si iunie gainile sa traiasca numai cu lumina naturala.

Adaparea. Pentru a feri pasarile de excesul de umezeala, se verifica adaposturile si gradul lor de populare (umplere), ca si pozitia lorincalzitor de apa pentru pasari (nivelul apei sa fie la nivelul liniei spinarii pasarilor). Pe vreme geroasa este bine ca, la schimbarea zilnica a apei, sa se foloseasca apa calda (50-60°C). Pentru acelasi motiv pasarile nu se lasa libere in exterior pentru a nu aduce pe picioare apa din zapada sau noroi. Asternutul umezit se inlocuieste cu material uscat si ori de cate ori incepe sa se formeze deasupra o pojghita noroioasa, se afaneaza cu furca, introducand dejectiile in mijlocul asternutului pentru a-i usura fermentarea.

Adapostul pentru iernare trebuie verificat ca sa nu existe umezeala in interior, sa existe o buna izolatie, o buna aerisire si posibilitatea ca pasarile sa stea grupat, pentru a se incalzii una de la alta. Popularea adapostului, se asigura densitatea normala a pasarilor astfel incat acestea sa poata incalzi adapostul fara a produce prea mari cantitati de gaze daunatoare sau umezeala, respectiv 3-4 gaini mixte sau 4-5 gaini usoare/m² de pardoseala.lampa pentru bec cu infrarosu crestere pui

Completam furajul obisnuit, in aceasta perioada, cu boabe intregi sau pisate  (crapate), de porumb. Astfel se asigura un strat mai mare de grasime, sub piele, care ajuta pasarile sa treaca mai bine peste iarna. Porumbul se administreaza seara inainte de culcarea pasarilor. Hranirea pasarilor, indiferent daca se folosesc nutreturi combinate, amestec de concentrat PVM cu cereale sau furaj de ferma, poate fi imbunatatita daca se administreaza suplimentar morcov ras, graunte incoltite (ovaz cu coltul alb), frunze din fan de lucerna si de asemenea, separat, o sursa de calciu (creta furajera, fosfat de calciu, var stins de peste 6 luni).

FURAJ STARTER BROLER

FURAJ STARTER BROLER

mancare-furajare pui de o zi starter-brolier
In varianta brizurata sau macinata, avand 21% PB, furajele starter broiler din magazinele AGROCENTER sunt cele mai performante furaje care se comercializeaza in mod uzual in magazinele din Romania.

Pentru crescatorii de pui zburati exista si varianta de furaje cu 23% PB, care grabesc viteza de crestere astfel ca puii pot fi scosi la vanzare mai devreme.

Variante de ambalaj: 5kg, 10kg, 20kg, 40kg.

CG – HERBS Tratament terapeutic asupra aparatului respirator

CG – HERBS
– soluţie orală –

 

EXTRACT NATURAL  DE PLANTE CU EFECTE TERAPEUTICE
ASUPRA APARATULUI RESPIRATOR
100% NATURAL

Produs al medicinei traditionale chinezesti
– Uz veterinar –

COMPOZIŢIE:
Extract din următoarele plante:
Isatis Root ( Isatis tinctoria, Isatis indigotica)
Borneolum Syntheticum ( Dryobalanops aromatica )
Radix Glycyrrhizae ( Glycyrrhiza uralensis, Glycyrrhiza glabra )

INDICAŢII
Este indicat în tratarea  diverselor afecţiuni cronice şi acute ale aparatului respirator cauzate de micoplasme, bacterii şi virusuri. CG HERBS soluţie orală este eficientă în tratarea Bronşitei infecţioase aviare, Laringotraheita infecţioasă aviară, Boala de Newcastle, Rinita infectioasă, etc. Înlătură imediat simptomele din tractul respirator cum ar fi tusea, sforăitul, dispneea şi elimină stările  de stress.

ACŢIUNI: imunostimulator, antiinflamator, antipiretic, detoxifiant, antitusiv, antiasmatic, cicatrizant.

PROPRIETĂŢI
Isatis tinctoria (Isatis indigotica) este una dintre cele mai folosite plante în medicina tradiţională chinezească şi datorită proprietăţilor antibiotice, antiseptice şi antivirale superioare. Din planta Dryobalanops aromatica se extrage sub forma de cristale,borneolul (borneolum syntheticum). De asemeni, borneolul, se mai poate extrage din camfor sau din ulei de terebentină. Borneolul este folosit pentru proprietăţile sale antipiretice, analgezice şi antiinflamatoare. Poate fi folosit în toate afecţiunile aparatului respirator. Pe lângă acţiunile antipiretice, analgezice si antiinflamatoare, este mentionată şi regenerarea tisulară. Rădăcina deGlycyrrhiza uralensis sau Glycyrrhiza glabra este folosită din cele mai vechi timpuri pentru efectele revigorante, în afectiuni ale splinei si stomacului, afecţiuni cardiace, proprietăţile antipiretice si antitoxice, în tratarea sindroamelor febrile, infecţii ale pielii, intoxicaţii, ca expectorant, antitusiv, antiasmatic, antispasmotic, analgezic şi antiinflamator.
Preparat din plante naturale prin metode ştiintifice. Nu contine reziduuri, sigur, non-toxic, nu crează dependenţă. Controlat din punct de vedere al calităţii.
Principalele componente din plante sunt testate.

Specificaţie: Conţinutul de acid glycyrizic nu este mai putin de 2 mg/ml.

Doze şi mod de  administrare:
Se administrează în apa de băut în următoarele doze:
Păsări
Metoda 1: pentru tratamentul colectiv se administrează în doză de 100 ml produs / 100 litri de  apă. Se administrează timp de 3-5 zile.
Metoda 2 : pentru tratamentul individual se administrează  0,25 ml produs  de 2 ori/zi timp de 3-5 zile.

Prezentare: 100 ml, 1 L.
Timp de asteptare: nu este cazul.
Conditii de pastrare: În loc întunecos şi răcoros.
Valabilitate: 2 ani de la data fabricaţiei
Precauţii: A se agita înainte de folosire.
Producător: Aether Center (Beijing) Biology Co. LTD, China
Importator şi distribuitor: SC Vetorex SRL

Despre noi

Agrocentar – Romania a fost infiintata in anul 2011, plecand de la un mic magazin ce a fost orientat spre vanzarea puilor de o zi si a furajaelor aferente acestoara. Am plecat de la premiza ca “Sa cresti pui in proria gospodarie si sa-ti asiguri o hrana curata si gustoasa pentru tine si familia ta reprezinta din ce in ce mai mult o necesitate, dar si o conditie pentru o alimentatie serioasa.

Principalul obiectiv Agrocenter, este sa venim in sprijinul micilor fermieri dar si microfermelor, venind in sprijinul acestora cu pui de pasare (hibrizi de carne, oua si rasa mixta dar si pui de curca, de rata, de gasca), adaptati perfect cresterii in gospodarie, cat si cu furaje naturale ce asiguracea cea mai buna calitate a carnii ( culoare,gust,compozitie), cat si a cresterii in masa corporala a acestora.

Astazi, agrocenter are un numar patru magazine ( Galati, Tudor Vladimirescu, Pechea si Barlad) , in doua judete ale tarii ( Galati, si Vaslui).

In viitor intentioneam sa ne marim aria de acoperire si desfacere a produselor noastre, prin deschiderea unor noi puncte de vanzare agrocenter.

Întoarce-te sus